DANVIK BORETTSLAG
GENERALFORSAMLINGEN 2015
AKTUELT  -  STYRENYTT  -  BONYTT  -  FOTOALBUM  VERDT Å VITE  -  HMSSPØRSMÅL&SVAR  -  INNHOLD

Årsmøtet 2015: Garasjevedtak


-
Borettslagets årsmøte 25.3. ble åpnet av styreleder.
- 21 andelseiere fra følgende husnumre var personlig representert: 36, 38, 40, 42, 44, 46, 50, 56, 64, 72, 74, 80, 82, 84, 86, 88, 106, 108, 110, 112, 114.
- 7 andelseiere fra følgende husnumre hadde levert fullmakt: 52, 58, 60, 62, 66, 92, 102.
- Dvs en total årsmøterepresentasjon på 28 av 37 andelseiere, eller 76%.
- 6 nye andelseiere ble ønsket velkommen,
- Det var ett minutts stillhet for en andelseier som hadde gått bort.

Deretter ble Mette Løvgren ble valgt til sekretær, Haakon Johansen til møteleder og Tom Nilsen til å undertegne protokoll.
Beretning og regnskap ble godkjent.
Styrets honorar ble som foreslått, kr 44.000, men det ble i tillegg vedtatt å plusse på 3.000 kr øremerket til Teknisk Utvalg.

- Garasjeforslaget - der styret var delt - ble vedtatt med en endring: Tidsplanen når nytt garasjeanlegg skulle stå ferdig - høsten 2016 - ble sløyfet.
Styret fikk i oppgave å utvikle flere løsningsforslag med kostnadsrammer, og legge disse fram på en ekstraordinær generalforsamling innen høsten 2015.
- Forslaget om vedtektsendringer ble utsatt. Bl.a. fordi flertallet ønsket større klarhet i ansvarsfordelingen mellom andelseier og borettslag, og fordi de foreslåtte endringer måtte kvalitetssikres juridisk.
- Forslag om om ekstern styrelederkandidat ved neste årsmøtevalg, og omgjøring av borettslaget til selveierleiligheter, fikk henholdsvis 0 og 1 stemme.

Mht valg så forelå valgkomiteens innstilling dagen før årsmøtet. Innstillingen på Dorthe Erichsen som nytt medlem i valgkomitéen ble møtt med benkeforslag på Geir Enersen. Han ble enstemmig valgt - i likhet med de øvrige.

Nye tillitsvalgte:
Til styret: Mette Løvgren (gjenvalg,  for 2 år) og Cecilie Lange (ny, for 2 år).
Varaer til styret, alle for ett år: Odd Engedahl (nr 80), Linette Halck (nr 82), Kristi Nyblin (nr 112), Geir Ola Gjessing (nr 48, gjenvalg), Jan Erik Reffhaug (nr 110).
Valgkomite, begge for et år: Lars Hjelmaas (nr 92, gjenvalg) og Geir Enersen (nr 46).
Representant til NBBOs generalforsamling: Jan Christensen med Haakon Johansen som vara.
Styreleder samt to av styrets medlemmer var ikke på valg.

Etter årsmøtet var det beboermøte. Her presenterte  bl.a. Kristi Nyblin i Teknisk Utvalg vedlikeholdsplanen. Ingen vedtak ble fattet, men det kom bl.a. fram synspunkter på husvasking og og borettslagets hjemmesider.
 


 


STYRETS ÅRSBERETNING 2014 - DANVIK BORETTSLAG


1. TILLITSVALGTE

Siden forrige valg har borettslagets tillitsvalgte vært følgende:

Styreleder Jan Christensen, valgt i 2014 for 2 år.
Styremedlem Geir Forbord, valgt i 2014 for 2 år.
Styremedlem Haakon Johansen, valgt i 2014 for 2 år
Styremedlem Mette Løvgren, valgt i 2014 for 1 år.
Styremedlem Jan Erik Reffhaug, valgt i 2014 for 1 år.

Varamedlem Alexanda Forbord, valgt i 2014 for 1 år.
Varamedlem Geir Ola Gjessing, valgt i 2014 for 1 år.
Varamedlem Lars Hjelmås, valgt i 2014 for 1 år.
Varamedlem Stig Eide, valgt i 2014 for 1 år.

Delegat til Generalforsamlingen/NBBO: Jan Christensen, varadelegat. Jan Erik Reffhaug.

Valgkomite: Lars Hjelmås og Ingeborg Vik. 

Styret konstituerte seg med Jan Erik Reffhaug som nestleder. Sekretærjobben ble ivaretatt av styreleder. Jan Erik Reffhaug ble sykemeldt i november. Haakon Johansen ble ny nestleder, og Geir Ola Gjessing gikk inn som fast medlem av styret.
Alle varamedlemmer har fått innkalling og sakspapirer forut for styremøtene, og har hatt møterett på styremøtene.

Borettslaget følger likestillingslovens bestemmelser og det tilstrebes likestilling ved valg av tillitsvalgte samt ved nyansettelser. 


2. VIRKSOMHETENS ART OG BELIGGENHET


Danvik Borettslag ligger i Drammen kommune, og har org.nr: 950603550  Borettslagets formål er å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i lagets eiendom og å drive virksomhet som henger sammen med dette.  

3. HELSE MILJØ OG SIKKERHET

Forskrift om systematisk helse, miljø og sikkerhetsarbeid krever at den ansvarlige for borettslaget plikter å sørge for systematisk oppfølging av de krav fastsatt i lovgivningen. Borettslaget har gjennomført en del forebyggende arbeid på dette området og styret søker å systematisere dette HMS-arbeidet slik at internkontrollforskriftens krav ivaretas.

4. BRANNFOREBYGGENDE TILTAK

I følge forskrift om brannforebyggende tiltak og branntilsyn, skal alle boliger ha minst en godkjent røykvarsler, samt manuelt slukkeutstyr i form av pulverapparat eller brannslange. Det er borettslagets ansvar å skaffe og montere utstyret, mens det er andelseiers ansvar å sørge for tilsyn og kontrollere at utstyret er i orden. Dersom utstyret er defekt, meldes dette til styret.

5. PÅVIRKNING AV YTRE MILJØ/FORSKNING OG UTVIKLING

Borettslaget forurenser ikke det ytre miljø i vesentlig grad utover det som må anses som normalt for et borettslag, og hadde i 2014 ingen påbegynte forsknings- eller utviklingsprosjekter. 


6. STYRETS ARBEID

MØTEVIRKSOMHET:


Siden forrige ordinære generalforsamling har styret avholdt 10 møter, hvor 112 saker har vært behandlet og protokollert. Saksliste er blitt sendt alle styremedlemmer og varamedlemmer i forkant. Varamedlemmer har hatt møterett på alle styremøter.
Ved valgperiodens begynnelse ble det lagd møtekalender for perioden, og det er også blitt lagd intern plan der styremedlemmene har sine bestemte ansvarsområder.
Styret har hatt god kontakt med forretningsfører om den daglige driften av borettslaget. Vi har også, vederlagsfritt, brukt vårt medlemskap Huseiernes Landsforbund til diverse rådgivning.

SAKER SOM HAR VÆRT OG ER UNDER ARBEID:

Styrets arbeid startet opp nærmest på scratch. Ingen i styret hadde tidligere deltatt i styrearbeid i borettslaget. Ingen styremedlemmer, bortsett fra styreleder, hadde bodd lenger enn 1-2 år i borettslaget. Borettslagets arkiv hadde store mangler, viktige styredokumenter manglet.
Styret har hatt åpenhet som viktig prinsipp. Det betyr bl.a. at vi er opptatt av informasjon og gjensidig dialog, at henvendelser fra beboerne besvares raskt og tas på alvor, og at styrereferater (minus sensitive personopplysninger) skal være tilgjengelig for beboerne. E-post og borettslagets hjemmesider spiller en viktig rolle i dette arbeidet, i tillegg har viktig informasjon også blitt gitt ut på papir. Styrets oppfatning er at god informasjon fremmer beboernes interesse og ansvar, og er til fordel både for styrets arbeid og for borettslaget som helhet.

a) Styret har vedtatt retningslinjer for Teknisk Utvalg, og oppnevnte i mai 3 medlemmer, alle for en treårs-periode: Kristi Nyblin, Geir Enersen og Einar Fossberg.
I beretning fra Teknisk Utvalg fremgår at utvalget konstituerte seg i juni med Kristi Nyblin som leder, og at utvalget har avholdt 4 møter og en befaring. Etter styrets ønske har utvalget utarbeidet forslag til vedlikeholdsplan. Denne ble ferdigbehandlet av utvalget i januar, og så oversendt styret som la den ut på borettslagets hjemmesider. Styret ønsker at planen presenteres på beboermøte etter generalforsamlingen,  Styret vil ta initiativ til at ulike tiltak vil bli kostnadsberegnet og at nødvendige prioriteringer foretas i samråd med andelseierne. Haakon Johansen avløste i september Jan Christensen som styrets representant i utvalget.

b) I forbindelse med takomleggingen i 2013 var ventilasjonen utført på en ikke-forskriftsmessig måte. Lufting skal gå ut over taket, og ikke på loftet, bl.a. for å hindre lukt og at loftet blir for varmt. Entreprenør Buskerud Blikk godtok vår reklamasjon, og vil rette opp i tråd med forskrifter og uten ekstra vederlag. Styreleder er byggeleder. I denne prosessen fant vi også ut at et flertall av beboerne har endret opprinnelig ventilasjonsløsning på kjøkkenet: Fra ventilator uten egen motor til ventilator med egen motor. Da dette lett kan føre til konflikter med loftsvifte, vedtok styret å sette opp ekstra utluftingsløsning for kjøkkenventilator og å dekke denne over borettslagets budsjett. Dette arbeidet vil gjelde samtlige boliger, også de som pr. i dag ikke har behov, og ventes avsluttet i april 2015

c) Samtidig med at styret har ønsket å legge forholdene legges til rette for en forskriftsmessig utluftingsløsning, er det også viktig at beboerne bruker sin mekaniske ventilasjon riktig. Både for å få best mulig inneklima, og for å forebygge bygningsskader. Styret har tilbudt assistanse til de beboere som har ønsket bistand.

d) Etter styret sin oppfatning, hadde Byggtek i egenskap av borettslagets byggeleder, medansvar for valg av gal utluftingsløsning. Styret mente derfor at Byggtek ikke kunne ta seg betalt for det ekstra arbeidet de har fått i forbindelse med denne reklamasjonen. Styret mente også at manglende kontrakter etc som ikke fantes i borettslagets arkiv, måtte oversendes vederlagsfritt. Etter grundig gjennomgang av aktuelle papirer fant vi etter hvert flere kritikkverdige forhold, bl.a. dobbeltutbetalinger og utført arbeid som tidligere styreledere hevder ikke var bestilt (legging av ”musebånd”).
Borettslaget krevde tilbakebetalt ca. 120.000 fra Byggtek, men valgte å godta et forlik på ca 40.000 kroner, i tillegg til at for mye utbetalt ble tilbakebetalt borettslaget (30.000 kroner).

e) Ny GET-avtale. Styret inngikk ny og forbedret femårsavtale med GET om bredbånd og TV-tjenester. Ny GET-boks og gratis montering ble også tilbudt. Ingen beboere hadde innsigelser om fortsatt GET-avtale. Hadde vi i stedet valgt den andre tilbyder, Altibox, ville prisen blitt noe høyere, dessuten måtte nye kabler legges og gravearbeid måtte utføres.

f) Styret har sett på borettslagets utgiftsramme, og funnet ut flere innsparingsmuligheter. Bl.a. i forbindelse med kommunale vannregninger, som i dag betales via boligbyggelaget (NBBO). Dette fordyrer, men styrets flertall ønsket ikke å gjøre endringer her. Det var derimot enstemmighet om å godta tilbud fra NBBO om billigere forretningsførsel. Vi har også vært opptatt av bedre lån- og rentebetingelser, men i et marked i stadig endring, har dette arbeidet vært stilt i bero. Det har også vært diskutert om andelseiere som påfører borettslaget ekstra gebyr, selv bør betale dette.

g) Borettslaget har avholdt to dugnader med god deltagelse. Siden borettslaget har ansvar for garasjeportene, har sjekking av disse vært en av flere viktige dugnadsoppgaver.

h) Det ble også – etter initiativ fra en beboer – arrangert en såkalt ”lavterskel-ute-beboerfest”. Hver og en tok med seg mat, drikke og stol, noen grillet. Sammenkomsten var vellykket. Mange beboere ble for første gang kjent med hverandre.

i) Styret prøvde forgjeves å få en/flere beboere interessert i å ta plenklipping etc mot godtgjørelse. Styret vedtok at beboer som utførte praktisk arbeid for borettslaget, kunne avlønnes med 175 kr/t.
Gressklippingen ble foretatt av NBBO Vaktmesterservice, som er en underavdeling av NBBO.

j) Styret har sendt ut flere spørreskjemaer i forbindelse med bolig og boforhold. Bl.a. om ventilasjon, brannsikringskontroll og Helse, miljø og sikkerhet. De aller fleste beboerne svarte, enten på papir eller elektronisk. Undersøkelsene ga mye viktig informasjon, som vil bli bearbeidet videre. Den siste undersøkelsen, om egenkontroll/HMS, ble i hovedsak utarbeidet etter mal fra NBBL/Byggtek. En beboer mente mange av spørsmålene var sensitive, og klagde undersøkelsen inn for Datatilsynet. Datatilsynet gikk ikke konkret inn i undersøkelsen, og ville ikke konkludere om undersøkelsen var lovlig eller ikke. De mente imidlertid at et viktig prinsipp var at slike undersøkelser måtte være frivillige.

k) Et femten år gammelt brev fra tidligere leietager tyder på mugg/soppdannelse i kjelleren, noe som kan resultere i dårlig luftkvalitet i kjeller og omgivelser. Tiltak er tatt for å avdekke problemet, og i første omgang ønsker vi at kjelleren tømmes for alt ”soppvennlig” materiale som lagres (deriblant møbler), samt at kjelleren vaskes med soppdrepende kjemikalier. Brev er sendt aktuelle beboere i nærliggende boliger..

l) Borettslaget har avtale med ABC skadedyrteknikk. De sjekker åtestasjoner 4 ganger i året, og legger ut – om nødvendig - gift mot rotter og mus.

m) Trygg og Sikker utførte brannsikringskontroll for de beboere som meldte interesse. 3 av 22 beboere hadde røykvarsler galt plassert, og er blitt tilskrevet.

n) Borettslaget har fått inn søknader om dyrehold, fasadeendringer, maling, bedring av gangvei, sykkelhotell, maurbekjempelse, vindusutskifting, dørjusteringer, loftsvifte, lås på balkongdør.
For å sikre mest mulig likebehandling har en – der borettslaget har klart vedlikeholdsansvar – gitt tilbud til alle beboerne. Noen av søknadene er avgjort, andre er utsatt da styret vil foreta nærmere undersøkelser og også foreslå nærmere ansvarsfordeling i vedtektene.
Styret er opptatt av at beboer som for eksempel ønsker utført fasadeendringer, må søke styret før arbeid igangsettes. Maling kan handles mot rekvisisjon.

o) Borettslaget hadde i fjor påske en større vannskade. To boliger måtte fraflyttes i flere måneder. I den anledning oppfordret vi beboerne til å stenge av vannet ved ferie etc, evt. at det straks meldes ifra til Styret/Teknisk Utvalg dersom vannlekkasje oppdages fra tomt hus.

p) Nestleder Jan Erik Reffhaug representerte Danvik borettslag på generalforsamlingen i Nedre Buskerud borettslag. Jan Christensen deltok NBBO-møte med presentasjon av ulike borettslagsleverandører. Haakon Johansen og Jan Christensen deltok på NBBO-møte om årsmøte og årsmøteforberedelser.
I tillegg har Jan Christensen, Jan Erik Reffhaug m.fl. deltatt på ulike møter med samarbeidspartnere, bl.a. med NBBO/Byggtek og Buskerud Blikk i forbindelse med takene,

Styret er av den oppfatning at det utførte løpende og periodiske vedlikeholdet er tilstrekkelig for å opprettholde den bokførte verdien på bygningsmassen.


7. BORETTSLAGETS EIENDOMSMASSE OG FORSIKRING

BOLIGER OG BYGNINGSTYPE:
Borettslaget består av 37 boliger, fordelt på 6 bygninger.
Lagets eiendom har gårds- og  bruksnummer 19/165


BYGNINGSFORSIKRING:
Borettslagets bygningsmasse er fullverdiforsikret med bygningskasko i IF Skadeforsikring gjennom Boligbyggelagenes Partner AS. Forsikringen omfatter blant annet bygningsmessig tilleggsinnredning, fellesinventar, ulykkesforsikring ved dugnader organisert av borettslaget, styreansvar, rettshjelp og naturskade jfr. Lov om naturskade.
Egenandelen ved skader vil også i 2015 være kr 6.000,- for de fleste typer skader.
For naturskader gjelder egne vilkår jfr. Lov om naturskade.
Hvis borettslagets forsikring skal benyttes må andelseier straks ta kontakt med styret. Nedre Buskerud Boligbyggelag vil etter avtale med beboer eller styret sørge for at skademelding blir sendt forsikringsselskapet.
Forsikringen omfatter ikke innbo og løsøre hos den enkelte andelseier.


BORETTSLAGENES SIKRINGSORDNING
Borettslaget er innmeldt i Borettslagenes Sikringsordning AS. Sikringsordningen har som formål å forestå utbetalinger til borettslag som lider tap ved manglende innbetaling av felleskostnader, forutsatt dokumentert tap ved salg. Egenandelen til borettslaget er 10 % av totalt tap.

8. BOLIGOMSETNING OG JURIDISKE ANDELSEIERE


I 2014 er det skrevet kontrakt om overdragelse av 4 boliger i borettslaget. Den gjennomsnittlige salgssummen ekskl. fellesgjeld for disse boligene var som følger:
·        4 stk 4-roms boliger:  Kr 2.623.750,-
Boligene omsettes til markedspris. Når det gjelder verdien på boligene for øvrig kan NBBO gi prisantydninger ut i fra omsetningspriser på tilsvarende boliger og i forhold til boligmarkedet for øvrig. Andelseiere i borettslaget og NBBOs øvrige medlemmer har forkjøpsrett til ledige boliger i borettslaget.
Pr. 31.12.2014 var det ingen juridiske (dvs ikke-personlige) andelseiere i borettslaget.

FORRETNINGSFØRSEL OG REVISJON
Forretningsførselen for borettslaget er i henhold til kontrakt utført av Nedre Buskerud Boligbyggelag, og borettslagets revisor har vært BDO AS.
Når det gjelder honorar til ovennevnte vises det til resultatregnskapet. 


9. BORETTSLAGETS ØKONOMI

RESULTAT 2014:

Styret bekrefter at forutsetningen for fortsatt drift er til stede og at dette er lagt til grunn ved utarbeidelsen av årsregnskapet. 
Borettslagets resultat ble et overskudd på kr 756.561,- 
Resultatet inneholder ikke opplysning om eventuelle avdrag på borettslagets lån, men disse er bokført i balansen. Størrelsen på avdragene fremkommer i Note langsiktig gjeld og pantstillelser.  
Disponible midler pr. 31.12.2014 var kr 2.234.139,- 
Styret foreslår at resultatet føres mot annen egenkapital i balansen. 
Etter styrets oppfatning gir fremlagt årsregnskap med noter fyllestgjørende informasjon og et korrekt bilde av driften og stillingen ved årsskiftet.
For øvrig vises det til de enkelte tallene i resultatregnskapet, balansen med oversikt over egenkapital og gjeld samt notene til regnskapet for 2014. 

BUDSJETT:
Budsjettet for 2015 er behandlet og vedtatt av styret. Det er ikke gjort endringer i felleskostnadene fra 1.1.d.å.
For øvrig vises det til budsjettkolonnen i resultatoppstillingen.
 

BORETTSLAGETS INNSKUDDS- OG LÅNEVILKÅR:
Innskudd driftskonto reguleres fortløpende etter nivået på pengemarkedsrenten.
(1 mnd. NIBOR - 10 basispunkter).
Den nominelle flytende lånerente på borettslagets lån var i februar 2015
på 3,0 % p.a. (halvårlige belastninger)

 




ÅRSBERETNING
mai 2014 – mars 2015  Teknisk Utvalg (TU) i Danvik Borettslag

Kristi Nyblin, Geir Enersen og Einar Fossberg ble i mai 2014 oppnevnt av styret for en treårs-periode.
Teknisk Utvalg konstituerte seg i juni med Kristi Nyblin som leder.
Som styrets representant i TU overtok Haakon Johansen etter Jan Christensen i september 2014.

Følgende saker har vært til behandling: Utarbeide forslag til vedlikeholdsplan.

Utvalget har i perioden hatt fire møter og èn befaring.

2014
Mai : Møte 12.05.2014.
Til stede: Kristi Nyblin og Jan Christensen.
Juni: Møte 03.06.14. Til stede Kristi Nyblin, Einar Fossberg, Geir Enersen, Jan Christensen.
Befaring som underlag for vedlikeholdsplan.
Til stede: Kristi Nyblin og Einar Fossberg.
September: Møte 09.09.2014.
Til stede: Kristi Nyblin, Einar Fossberg, Haakon Johansen. Desember: Utkast vedlikeholdsplan sendt som orientering til styret 05.12.2014.

2015
Januar: Møte 13.01.2015 med godkjenning av forslag til vedlikeholdsplan.
Til stede: Kristi Nyblin, Einar Fossberg, Geir Enersen, Haakon Johansen.

Referat fra møtene er vedlagt. 

Drammen 27.02. 2015 - Kristi Nyblin


UTSATT: Om vedtektsendringer


Forslag fra styret - forslag til endringer er strøket over/markert med fet skråskrift:


5. VEDLIKEHOLD


5-1 Andelseiers vedlikeholdsplikt

(1) Den enkelte andelseier skal holde boligen, og andre rom og annet areal som hører boligen til, i forsvarlig stand og vedlikeholde slikt som terrasser med levegger/skillevegger, vinduer, rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive vannklosett, varmtvannsbereder og vask, apparater og innvendige flater. Våtrom må brukes og vedlikeholdes slik at lekkasjer unngås. 

Andelseier er ansvarlig for bygningsmessige endringer (for eksempel i forbindelse med baderom eller balkong), selv om endringen er foretatt av tidligere andelseier.
Andelseier er ansvarlig for at utført vedlikehold er i samsvar med de til enhver tid gjeldende regler/forskrifter, og at arbeidet holder god håndverksmessig standard.  Rørlegger-, våtroms- og elektrikerarbeid må utføres av fagperson.

(2)  Vedlikeholdet omfatter også nødvendige reparasjoner og utskifting av slikt som rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive slik som vannklosett, varmtvannsbereder og vasker, apparater, tapet, gulvbelegg, vegg-, gulv- og himlingsplater, skillevegger, listverk, skap, benker.  og innvendige dører med karmer.

Andelseier er selv ansvarlig for vedlikehold av utvendig panel, dører og vinduer, herunder karmer og listverk, beslag og låser. Maling dekkes av borettslaget.

(3)  Andelseieren har også ansvaret for oppstaking og rensing av innvendig kloakkledning både til og fra egen vannlås/sluk og fram til borettslagets felles-/hovedledning. Andelseier har og ansvar for å rense eventuelle sluk på verandaer, balkonger o l. 
(4) Andelseieren skal holde boligen fri for insekter og skadedyr.
(5)  Vedlikeholdsplikten omfatter også utbedring av tilfeldig skade, herunder skade påført ved innbrudd og uvær.
(6)  Oppdager andelseieren skade i boligen som borettslaget er ansvarlig for å utbedre, plikter andelseieren straks å sende melding til borettslaget. 
(7)  Borettslaget og andre andelseiere kan kreve erstatning for tap som følger av at andelseieren ikke oppfyller pliktene sine, jf borettslagslovens §§ 5-13 og 5-15. 

Borettslaget kan utføre pliktig vedlikehold for andelseiers regning dersom skriftlig pålegg med rimelig tidsfrist, ikke fører fram.

5-2 Borettslagets vedlikeholdsplikt
 (1) Borettslaget skal holde bygninger og eiendommen for øvrig i forsvarlig stand så langt plikten ikke ligger på andelseierne. Skade på bolig eller inventar som tilhører laget, skal laget utbedre dersom skaden følger av mislighold fra en annen andelseier.
(2) Felles rør, ledninger, kanaler, og andre felles installasjoner som går gjennom boligen skal borettslaget holde ved like. Borettslaget har rett til å føre nye slike installasjoner gjennom boligen dersom det ikke er til vesentlig ulempe for andelseieren.
(3) Borettslagets vedlikeholdsplikt omfatter også utskifting av vinduer, herunder nødvendig utskifting av termoruter, og ytterdører til boligen eller reparasjon eller utskifting av tak, bjelkelag, bærende veggkonstruksjoner, sluk, samt rør eller ledninger som er bygd inn i bærende konstruksjoner med unntak av varmekabler, samt loftsvifter.
(4)  Andelseieren skal gi adgang til boligen slik at borettslaget kan utføre sin vedlikeholdsplikt, herunder ettersyn, reparasjon eller utskifting. Ettersyn og utføring av arbeid skal gjennomføres slik at det ikke er til unødig ulempe for andelseieren eller annen bruker av boligen. 
(5)  Andelseier kan kreve erstatning for tap som følge av at borettslaget ikke oppfyller pliktene sine, jfr borettslagslovens § 5-18. 


8. STYRET OG DETS VEDTAK


8-1 Styret
(1)  Borettslaget skal ha et styre som skal bestå av en styreleder og 4 andre medlemmer med 5 varamedlemmer.
(2)  Funksjonstiden for styreleder og de andre medlemmene er to år. Varamedlemmer velges for ett år. Styremedlem og varamedlem kan gjenvelges. 
(3)  Styret skal velges av generalforsamlingen. Generalforsamlingen velger styreleder ved særskilt valg. Styret velger nestleder blant sine medlemmer. 

8-2 Styrets oppgaver
(1)  Styret skal lede virksomheten i samsvar med lov, vedtekter og generalforsamlingens vedtak. Styret kan ta alle avgjørelser som ikke i loven eller vedtektene er lagt til andre organer.
(2)  Styreleder skal sørge for at styret holder møte så ofte som det trengs. Et styremedlem eller forretningsføreren kan kreve at styret sammenkalles.
(3)  Styret skal føre protokoll over styresakene. Protokollen skal underskrives av de frammøtte styremedlemmene. 

(4) Omfattende vedlikeholdsoppgaver som styret ønsker utført, foretas først etter at det er tatt opp som orienteringssak på generalforsamlingen.
Dette kan for eksempel gjelde total utskifting av hele vinduer eller ytterdører, maling av boliger/garasjer, endring av utvendige farger eller andre større/inngripende tiltak.


8-3 Styrets vedtak
(1)  Styret er vedtaksført når mer enn halvparten av alle styremedlemmene er til stede. Vedtak kan treffes med mer enn halvparten av de avgitte stemmene. Står stemmene likt, gjør møtelederens stemme utslaget. De som stemmer for et vedtak som innebærer en endring, må likevel utgjøre minst en tredjedel av alle styremedlemmene. 
(2) Styret kan ikke uten at generalforsamlingen har gitt samtykke med minst to tredjedels flertall, fatte vedtak om:
1.  ombygging, påbygging eller andre endringer av bebyggelsen eller tomten som etter forholdene i laget går ut over vanlig forvaltning og vedlikehold,
2.  å øke tallet på andeler eller å knytte andeler til boliger som tidligere har vært benyttet til utleie, jf borettslagslovens § 3-2 andre ledd, 
3.  salg eller kjøp av fast eiendom, 
4.  å ta opp lån som skal sikres med pant med prioritet foran innskuddene, 
5.  andre rettslige disposisjoner over fast eiendom som går ut over vanlig forvaltning, 
6.  andre tiltak som går ut over vanlig forvaltning, når tiltaket fører med seg økonomisk ansvar eller utlegg for laget på mer enn fem prosent av de årlige felleskostnadene. 
8-4 Representasjon og fullmakt
To styremedlemmer i fellesskap representerer laget utad og tegner dets navn.

(Forslag om å behandle pkt 5 og pkt 8 hver for seg, avvist: 17 for, 6 mot, 5 avholdende.
Deretter enstemmighet om å utsette forslaget.)

 

VEDTATT: Om garasjer etc
Forslag fra Haakon Johansen, Jan Erik Reffhaug, Geir Forbord, Mette Løvgren, Dorthe Erichsen:
Styret får i oppdrag å utvikle flere løsningsforslag, med kostnadsrammer, som skal fremlegges ved en ekstraordinær generalforsamling innen høsten 2015. Styret må tenke helhetlig og utvikle alternativer som inkorporerer viktige hensyn, for eksempel plassering av søppelkasser, asfaltering av fellesområder og biloppstillingsplasser.

(22 for - 6 mot)
 

AVVIST: Om ekstern styreleder
Forslag fra Dorthe Erichsen:
Valgkomiteen i Danvik Borettslag forplikter seg til å finne en ekstern kandidat til styreledervervet ved valget på årsmøtet i 2016.

(0 for - 28 mot)


AVVIST: Om selveierleiligheter
Forslag fra Janne og Tom Nilsen:

Vi ønsker med dette å fremme forslag om at Danvik borettslag gjøres om til selveierleiligheter, med et sameie som håndterer garasjer og fellesarealer. Sameiet vil også ha ansvar for utvendig utseende på boligmassen.

(1 for - 27 mot)




Nye tillitsvalgte
(alle valg var enstemmige):

Til styret:
Mette Løvgren (gjenvalg,  for 2 år)
Cecilie Lange (ny, for 2 år).

Varaer til styret, alle for ett år:
1. vara: Odd Engedahl (ny, nr 80),
2. vara: Linette Halck (ny, nr 82),
3. vara: Kristi Nyblin (ny, nr 112),
4. vara: Geir Ola Gjessing (gjenvalg, nr 48),
5. vara: Jan Erik Reffhaug (ny, nr 110).

Valgkomite, begge for et år:
Lars Hjelmaas (gjenvalg, nr 92)
Geir Enersen (ny, nr 46).

Representant til NBBOs generalforsamling:
Jan Christensen (gjenvalg)
Haakon Johansen (ny, vara).
 

 
Danvik borettslag c/o Christensen, 1. Strøm terrasse 40, 3046 Drammen. Tlf 47335127 - danvikbl@hotmail.com